Spillere Online:
0
Registrerte Spillere:
272

FAQ - Frequently Asked Questions, altså ofte stilte spørsmål. Her finner du svar på det meste som angår nettsiden. Om ditt spørsmål ikke er besvart her, kan du henvende deg til en administrator eller prefekt.
Vennligst les gjennom hele FAQ-en før du stiller spørsmål, så du er sikker på at ditt spørsmål ikke er besvart her, og du vil spare dem for mye tid. Tips: Det er alltid lurt å søke opp enkeltord via nettleseren. :)

RPG - Står for «Role Playing Game», altså Rollespill på norsk.
PM/UP - vil si «Private Meldinger», eller «Uglepost»


Brukere

Hvor mange brukere kan man ha, kan brukeren min slettes, og kan man endre hus?

Brukere: Du kan ha tre brukere, uten å søke til administratorer. Men ikke over det. Hvis prefektene eller administratorene finner flere brukere over tre (3) på IP'en din, vil det bli sett på som ulovlig, og det vil få konsekvenser.

Sletting av bruker: Sletting av brukere gjør vi bare dersom du har en veldig spesiell grunn for det. Dette kan ikke gjøres dersom du ønsker en ny karakter. Da må du bytte navn selv ved og kjøpe poeng i Flirgott Hvelv 713, eller vente til den har sultet av seg selv.

Endring av hus: Det endrer du selv gjennom Flirgott Hvelv 713, rett over «Logg ut» knappen.

Sletting av sitat: Klikk på "rediger profil", så skal Sletting av sitat dukke opp like under. Husk at du ikke kan få det tilbake uten å kjøpe det igjen.

Spesielle evner og virkelige karakterer

Kan jeg være en varulv/lamia, hvorfor kan jeg ikke være Harry Potter?

Spesielle evner: Hvis du vil at karakteren din skal ha spesielle evner, så må du søke om dette til Adminbasen når den er åpen for søknader. Det er ikke lov å ha spesielle evner uten lov fra administratorene. Vi vil ikke ha for mange spesielle karakterer på nettsiden, fordi nettsiden skal ligne Harry Potter-bøkene.

Virkelig karakter: Hvis man vil være en av de virkelige karakterene må man søke om det når RPG-Ansvarlige blir spurt etter av administrator. Da er det bare å søke om det, og svare på kriteriene som blir bedt om i nyheten.


Profil

Hva er en Avatar, hvordan får jeg en, og hva er lov å ha med på den?

Avatar: Avatar er det du finner når du trykker på «Rediger Profil» under «Din elev». Der stripen over profil boksen er skal det kopieres inn en bildeadresse. For å få tak i en bildeadresse må du først ha et bilde. Du kan sjekke nettsider som «www.tumblr.com», «www.deviantart.com», «www.google.no» o,l (Bilder). Når du da finner en passende avatar høyreklikker du på bildet og kopierer bildeadressen. Hvis du ikke finner «kopier bildeadresse» på radene nedover, trykker du inn på egenskaper. Når du ser en jpg, png, eller gif – fil, kopierer du denne, og limer den inn i Avatar feltet. Hvis disse filene ikke er å finne, så kan du ikke bruke bildet som avatar heller. Men om du lagrer bildet, så kan du etterpå laste det opp på «www.tinypic.com», da skal det funke.

- Bildet skal ikke ha alkohol, røyk eller nakenhet med.

Bakgrunnsfargen til nettsiden: #101010

Bredde av profil: Bredde på profilen er 764px, men anbefalt lengde på bilder er 730-750px. Hvis ikke kan bildet bli for stort.

BB-koder

Hva er BB-koder, hva er de riktige kodene, hva er bakgrunnskoden til nettsiden, og hvorfor funker dem ikke?

BB-koder: Dette er koder som hjelper deg med å gjøre profil-teksten din finere, med farger, tykkere/tynnere, størrelse på teksten og hvilken skrift-type du skal ha. Men det er også koder som tillater deg å få bilder/gifer vist på profilen. For å finne fargene du vil ha kan du gå inn på «www.colorpicker.com».

Husk på at mellomrommene som er på kodene nedenfor ikke skal være der. Det er veldig viktig å huske på dette, hvis ikke vil ikke kodene du setter på profilen fungere! Disse kodene vil heller ikke fungere i chatter. Det fungerer bare for prefekter og administratorer.

Farge: [ color=#fargen du ønsker] Tekst [/ color]
Tykk skrift: [ b] Tekst [/ b]
Skrå skrift: [ i] Tekst [/ i]
Strek under skrift: [ u] Tekst [/ u]
Skrift-type på tekst: [ font= Skrift-typen du vil ha] Tekst [/ font]
Størrelse på tekst: [ size= Størrelsen du ønskerpx] Tekst [/ size] <--- Her er det viktig å huske «px» etter tallet du velger. Eksempel: 12px
Koden for at bilde skal vises: [ img]Bildeadressen[/ img]

Trenger du videre guide, finner du BBkode-guiden her.

Farge på navnet: Dette gjøres gratis i Flirgott Hvelv 713
Merk dere at dere MÅ bruke fargekode (f.eks FFFFFF, uten #). Det er ikke mulig å skrive selve fargen (red, green, yellow o,l).

Printscreen/Screenshot

Hva er printscreen, hvordan tar jeg det, og hvorfor er det viktig?

Printscreen: Printscreen er en funksjon på pc-en som gjør at du kan ta skjermbilde. Når du tar skjermbilde er det veldig viktig at du får med all informasjonen du trenger, og så trykker du inn tastene for å ta bildet.

Windows:
Tastene du må trykke for å ta bilde på Windows datamaskin er «fn» + «insert» samtidig. Men dette varierer fra tastatur til tastatur. Det er heller anbefalt å bruke utklippingsverktøy eller å laste ned et program som gjør det lett å ta printscreen, f.eks: http://gethyperdesktop.com/.

Mac OS X:
Hold inn cmd og shift og enten 3 (Tar printscreen av hele skjermen, slik du har den oppe.) eller 4 (Du markerer et område selv.) Bildet vil som oftest lagres på skrivebordet.

Når du har tatt printscreenet, så limer du det inn i f.eks Paint, og lagrer bildet på datamaskinen din.

For å få sendt oss bildet, må du ha bildeadressen.
Bruk nettsider som f.eks tinypic.com eller postimage.org o,l og høyretrykk på bildet, og trykk "kopier bildeadresse".

Det er viktig å ta printscreen slik at om du skifter bruker, og endrer klassen til noe mindre enn du hadde før, så kan du etterpå sende printscreen som bevis på at du var i den klassen før. Eksempel: Hvis Dezel gikk i 7. Klasse, og så skiftet navn og klasse til Isobelle 3. Klasse, men husket å ta printscreen, så vil han bli satt opp i klasse igjen etter å ha endret navnet tilbake. Siden det er bevis. Hvis det ikke var noe bevis der, må Isobelle forbli om ikke en annen karakter taes inn.

VIP – Very Important Person

Om du kjøper VIP nå, må du logge ut og så inn igjen for at funksjonen skal tre i kraft!

VIP:
VIP-status er GS sitt bonusmedlemskap. Denne funksjonen kjøpes i Flirgott Hvelv 713, og gir deg en masse ulike ekstra funksjoner og fordeler på nettsiden.

Ved kjøp av denne funksjonen får du:
- Mulighet til å stille spørsmål på kontorer som kun er tilgjengelig for vip.
- Se andre brukeres eiendeler.
- Mulighet til å lagre kontakter.
- Profiler viser 10 sist besøkende brukere.
- Du kan søke på kapteinrollen i rumpeldunk.
- Du kan bruke smileys i alle chattene.
- Du kan bruke enkelte bbkoder i chattene (fet, kursiv og bold).
- Markere pm/up som lest/ulest.
- Lar deg lese pm/up-en du skal svare på.

Denne funksjonen varer i én måned, og må fornyes hver måned.

Eksempler på hvordan du bruker smileys i chatten: :-) :-( ;-) :-O osv...

Galleoner, Poeng og Ranker

Hvordan får jeg galleoner, hvorfor trenger jeg galleoner, hva er poeng og hva er de forskjellige rankene?

Galleoner: Galleoner er magiverdenens penger, og de trenger du til å kjøpe deg mat med så brukeren din ikke skal sulte. For å få Galleoner må du gjøre oppdrag, og magitriks. Dette finner du under «På Galtvort» ---> «Klubber». For hvert oppdrag som lykkes, og hvert magitriks som gikk riktig vil du få en premie med Galleoner. Når du har mange nok Galleoner kan du også kjøpe gjenstander til karakteren din, som du kan ha for deg selv. Du kommer ellers til å trenge skrivesaker og bøker til heksamener og lekser - som du også kan kjøpe med galleoner.

Rankene: Rank er en «status» som du får når du gjør magitriks, og oppdrag for karakteren din. Så flyttes du sakte, men sikkert opp i rank. Rankene du kan bli er:

1. Gomp
2. Tryllestav
3. Husnisse
4. Usynlighetskappe
5. Skytsverge
6. Verifiserum
7. Magiker
8. Duellmester
9. Ministerkandidat
10. Magiminister

Du kan heller ikke jukse deg opp i rankene, så her gjelder det å ha tålmodighet.

Poeng: Poeng er noe du kjøper for virkelige penger, via Hovedadministrator Line Alexandra. Du kan bruke poengene til å kjøpe ulike funksjoner til hovedsiden. 1 poeng = 1kr.

Mating av brukere og glemt passord

Hvorfor må man mate brukeren, hva skal jeg gjøre om jeg har glemt passordet til karakteren?

Mating av brukeren: Å mate brukeren din er ganske viktig. Husk, har du ikke printscreen, så vil du ikke kunne få brukeren din tilbake i samme klasse som den var i da den døde. Grunnen for at man må mate brukeren er på grunn av de som lager seg brukere, og aldri logger inn. Da slettes de automatisk når de sulter, uten administrator-hjelp, og sparer administratorer for jobben. Du finner ut hvor mye tørst og sult du har igjen på «Din elev» ---> «Brukerdata»
Hvis du ikke vet hvor du kjøper mat, så følg denne veiledningen: På Galtvort -> Diagonallmenningen -> Den lekke heksekjel. Husk å kjøp både mat OG drikke!

Glemt passord: Har du glemt passordet har du lov å lage en ny bruker på nettsiden for å si ifra til en hovedadministrator om dette. Da vil du få passordet tilbakesendt over Private Meldinger (PM/UP).

Klasser

Kan du flytte karakteren min opp i klasse, og hvordan funker det med klassene?

Klasse: Vil du registrere ny bruker, kan du fritt velge klasse den skal være i, men ikke høyere enn den du allerede har. Eks: Amanda går i 5. klasse. Hun kan registrere ny bruker og bestemme hvilken klasse den skal være i, opptil 5. klasse, men ikke over.
Er du gammel bruker og vil opp i klasse, må du ha bevis i form av printscreen/bilde som viser at du har vært medlem før. Bekreftelse fra andre medlemmer, perfekter eller administratorer er ikke gyldig bevis.

Utheksaminert: Utheksaminerte elever vil få Håsblås-logoen i feltet oppe til høyre. Grunnen er rett og slett fordi de er i et hus systemet og oppholdsrommene ikke gjenkjenner, og det er heller ikke noe vi kan gjøre noe med. Men selv om logoen viser Håsblås, er det bare noe de kan se. Det betyr ikke at de er i Håsblås.

Heksamen

Når er Heksamen, og hvorfor bestod jeg ikke Heksamen når alt var rett?

Heksamen: Heksamen er hvert fjerde måned, 1. Januar, 1. Mai, og 1. September. Det kommer opp på forsiden når Heksamen ligger ute. Heksamen godtar 3 feil for å kunne bestå, og om du har flere, består du ikke. Du har 3 forsøk på heksamen.

Det kan hende at det ligger en feil i heksamenssystemet. Den skjer ikke ofte, men den gjør at svar likevel ikke blir registrert som rett, selv om det er det. Skulle dette oppstå, så send hele Heksamen til administratoren som har lagt ut nyheten om Heksamen, og kryss av de svarene du mener er riktig med en «X». Så retter administratoren den opp, og gir deg tilbake resultatet. Etter dette er det ingen flere sjanser.

Administratorer og Prefekter

Kan jeg bli administrator eller prefekt?

Administrator: Administratorer blir ikke byttet ut før noen av dem slutter eller om vi har behov for nye. Det er da hovedadministratorene som bestemmer hvem den neste administratoren blir. Administratorenes jobb er å ta vare på nettsiden, passe på at spammere blir tatt, godkjenne søknader, og hjelpe medlemmer med problemer. Administratorene har også i oppgave å ta hånd om prefektene og de virkelige karakterene, samtidig være ansvarlig for rumpeldunk og publisere nye lekser og heksamen når den tid kommer. Husk at det kun er en administrator som kan flytte karakterer opp og ned i klassetrinn, dette kan ikke en prefekt hjelpe med.

Prefekt: Prefektvalg skjer hver 6. måned. Det blir postet på forsiden når du kan søke, samt hva du skal skrive i søknaden for å bli vurdert. For at vi skal velge akkurat deg, er det lurt med en god søknad. Hvis du ikke blir valgt med en gang, så søk igjen neste gang. En prefekt sin jobb er å sette spammere i arrest, passe på at det ikke er RL-Snakk i chattene, og sjekke profiler om ulovlig innhold. De er også oftest prefekter i spill, men dette er opp til hver enkelt.

Arrangementer og Treff

Tre ganger i året er det: Sommerleir, vinterfestival, og allehelgensball.
Du finner all informasjon om arrangementer her: www.galtvortskolensarrangementer.net
Om du ønsker å dra, bør du melde deg på så tidlig som mulig ettersom plassene er få, og medlemmene er mange. Videre spørsmål om arrangementene må sendes til hovedadministrator Line Alexandra, eller du kan sende e-post til: galtvortskolensarrangementer@gmail.com.

Dere kan også følge oss på facebook; GaltvortSkolen.net, send gjerne en melding der også!

Du må være over 11 år gammel eller eldre for å være med på disse arrangementene.

Hvis det er noe som ikke er besvart her, så les i reglene. Er det ikke noe svar der heller, kontakt en prefekt eller administrator!

Laget av Dezel T. Harris, Malin Arctander og Channe Waterfall!